Nincs engedélyezve a javascript.

Tonalli dizájn

Amikor egy gondolat formát ölt

Minden egyes TG Tonalli termék mögött egy ember van, egy életút, egy dizájn, egy filozófia. A tonalli.hu-n összehoztunk egy nemzetközi dizájner csapatot, akik mindazt képviselik, amit ezzel a szortimenttel képviselni szeretnénk: a dinamizmust, az fiatalos eleganciát, a formák iránti szeretetet, vagy éppen a színes és lüktető hangulatot.

Ed Van Engelen

Hollandia

Ed Van Engelen több, mint 20 éve dolgozik tervezőként többnyire kerti bútorokkal foglalkozó nemzetközi cégeknél. Vallja, hogy egy tapasztalt, professzionális tervezőnek az anyagok és gyártási technológiák csínját-bínját is ismernie kell, így az első vázlattól kezdve a gyártás utolsó specifikációjáig bevonható a folyamatba, és ez a dizájner által átgondolt és felügyelt folyamat vezet a sikerhez. „A méret, a forma és a szín minden termék kiindulópontja, de a részletek döntőek a végeredmény szempontjából: egy olyan termék, amely nemcsak műszakilag jól kidolgozott, hanem megjelenése, harmóniája és kényelme miatt is vonzó a fogyasztó számára.” – mondja Ed Van Engelen.

studioPANG

Olaszország

Fabio Damiani és Marco Quistini 2012-ben hozta létre a PANG stúdiót. A személyiségükből fakadó eltérő készségek és szenvedélyek táplálják a közös munkát, mely mindkettőjükre inspiráló hatással van. A StudioPANG egy műhely – olyan, amely folyamatosan ötletek és projektek kutatásával és fejlesztésével foglalkozik; egy nyitott, dinamikus környezet, amely sokféle tapasztalatot hasznosít, hogy sokoldalú és sokrétű projektek születhessenek.

Edi e Paolo Ciani

Olaszország

Edi és Paolo Ciani már több mint 30 éve foglalkoznak belsőépítészettel, bútortervezéssel, illetve ipari formatervezéssel. A Ciani testvérek termékeket alkotnak és fejlesztenek vezető cégek számára akár otthonra, akár az irodába vagy a kertbe. Tekintettel a dizájn bútoriparban szerzett sokéves tapasztalatukra, már az első koncepciótól kezdve a műszaki és gyártási tanácsadásig segítséget nyújtanak ügyfeleiknek, ez sikerük titka. A Ciani fivérek dizájnja letisztult vonalaival és minimális hatásával tűnik ki, amelynek célja az egyre nagyobb kényelem elérése.

Rune Schween

Dánia

Rune nagyon sokatmondóan azt mondja hivatásáról, hogy: „A tervezés nem a munkám, hanem a szenvedélyem!” Főként kerti bútorokat alkot és vallja: „Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne figyeljünk a kényelemre.” Rune-t mint tervezőt az teszi egyedivé, hogy nemcsak a nagyszerű terméktervezés és- optimalizálás iránti vágy táplálja, hanem a kereskedelmi oldal ismerete is. Ahogy Rune mondja: „Számomra a jó dizájn csak akkor jó dizájn, ha nagy boldogsággal és nagy mennyiségben tudják eladni a végfelhasználónak”. Legnagyobb inspirálója a tervezés és az üzleti élet terén Mr. Lars Larsen (a Lars Larsen Group alapítója).

Quique Sanchis

Spanyolország

"A cél a szépség és a teljesítmény tökéletes párosítása." Quique félig mérnöknek és félig művésznek írja le magát, olyan személynek, aki mélyen belemerül az egyes anyagok tulajdonságaiba, mielőtt hozzáfog egy projekthez, hogy megértse a lehetőségeket és a korlátokat. Mindig arra törekszik, hogy olyan megoldásokat hozzon, amelyek mind a funkcionalitást, mind az esztétikát kielégítik. Vallja, amit The Eames: „A részletek nem csak részletek, hanem azok alkotják az egész tervet” és Coco Chanel: „Az egyszerűség az igazi elegancia kulcsa”.

Boje Bendtzen

Dánia

„A tömeggyártás világában a minőség és a finom dizájn egyre fontosabbá válik.” Boje, olyan termékeket hoz létre, amelyek pozitív érzést keltenek intenzív és lendületes fejlesztések révén mind a minőség, mind a valódi dizájntartalom terén. Az ügyfelek elégedettsége a végső célja, és minden tevékenységét ez vezérli. „Szerencsém volt, hogy egy olyan korszakban nőttem fel, amikor a dán dizájn az aranykorát élte. Az akkori Dániában, aki kicsit is érdeklődött a dizájn iránt, az ihletett kapott.” Osztja azt a nézetet, mely szerint a funkcionalitást úgy kell a formával kombinálni, hogy abból egy innovatív, tartós és hasznos termék szülessen. „Mindig is igyekeztem, és szeretem azt hinni, hogy sikerült is, hogy életben tartsam ezt a víziót a saját terveimben.”

Alex Christensen

Dánia

„A kényelmes tér az, amire mindenkinek szüksége van és mindenki meg is érdemli.” Alex, aki nemzetközi hátterű, dán állampolgár, a Nottingham Trent Egyetemen szerzett terméktervezői diplomát az Egyesült Királyságban Alex tervezési folyamata gördülékeny, mégis mindig kísérleti jellegű: gyakran tartalmaz különböző eredetű stilisztikai elemeket, amitől izgalmassá válik. Így hívja játékra a közönséget. Úgy véli, hogy bár a szép és egyszerű esztétika kulcsfontosságú tényező minden tervezésnél, egy lényeges elem, a „Játék” az, ami megnyitja az érzelmeket, lehetővé téve a személyes kapcsolat kialakulását. Ettől tudunk annyira szeretni egy-egy dizájndarabot, nem számít, milyen nagyok vagy kicsik, vagy mire valók. Ezt a játékot párosítja Alex a gondosan megfontolt funkcionalitással és az ügyfelek igényeivel.

Inbal Kahaner

Izrael

„A praktikus és a kívánatos közötti egyensúly megteremtése jelent számomra állandó kihívást egy tervezési folyamat során.” Inbal Kahaner ipari formatervezést tanult a híres Holon Academic Institute of Technology-ban szülőhazájában, Izraelben. 2009-2014 között vezető tervezőként dolgozott Izraelben, ahol elsősorban tömeggyártásra szánt bútorok tervezésére szakosodott. Termékei nagy sikert arattak, és amellett, hogy számos tervezői díjat nyert világszerte, kereskedelmi szinten is sikereket értek el bútorai.  Titka abban rejlik, hogy tudatosan és hatékonyan ötvözi az innovatív és kreatív ötleteket a tömeggyártás és a kereskedelem igényeivel. „Az igazi törekvésem az, hogy megfizethető bútorokat hozzak létre, amelyek bármely kültéri tér esztétikáját emelik, és az a tudat is izgalmas és inspiráló számomra, hogy az emberek a világ minden táján használják és remélem élvezik is az általam tervezett bútorokat a mindennapi életükben.” – mondja Inbal. De legalább ennyire fontosnak tartja a folyamatos innovációkeresést, az új anyagok és gyártási technológiát kifejlesztését annak érdekében, hogy a bútoripar ne csak szép és funkcionális, hanem fenntarthatóan előállítható termékeket állítson elő.